top of page
Vier jaar En Avant / Vooruit in beelden

Tijdens het project stuurden de partners af en toe een cameraman op pad. Die ging langs op activiteiten die binnen het project werden georganiseerd. Of hij ging een praatje slaan mensen die konden getuigen over over het project. Hieronder vind je vijf korte reportages die een mooi beeld geven van hoe de partners tewerk zijn gegaan.  


 
Journée de l'emploi in Tourcoing

De consulent grenswerk bij het Département du Nord orgnaiseerde een jobdag waar geïnteresseerden informatie kregen over werken in Vlaanderen. Onder professionele begeleiding konden ze er ook aan hun CV werken zodat dit ook voor Vlaamse werkgevers kon gebruikt worden.

 

 

Jobdating in Tourcoing

Opnieuw in Tourcoing nodigde de consulent grenswerk Franse werkzoekenden en Vlaamse interimkantoren uit om deze te matchen. Interimkantoren zijn altijd op zoek naar gemotiveerde kandidaten, ook over de grens.

 
 
 
 

 

Coaching programma bij Maison de l'Europe in Duinkerke

Partner Maison de l'Europe in Duinkerke organiseerde in de loop van het project zeven coachingprogramma's. Hierin kreeg  telkens een groepje kandidaten Nederlandse les en kregen ze ook uitleg bij de Vlaamse werkcultuur, hoe ze kunnen solliciteren enz. Onverdeeld positieve reacties op dit mooi initiatief van onze partner!

Mentoropleiding

Niet enkel werkzoekenden moeten worden voorbereid op werken in een andere regio. Ook de bedrijven die deze werkzoekenden zullen verwelkomen kunnen hulp gebruiken. Het is immers niet zo makkelijk mensen met een andere taal en (werk-)cultuur te integreren op de werkvloer. De mentoropleidingen gaven aan bedrijven de kans hun werknemers tot echte peters en meters op te leiden.

 
 
 
 
Aan de slag in Vlaanderen !

Uiteraard kon een getuigenis van één van de meer dan 100 Franse werkzoekenden die werk vonden in Vlaanderen niet ontbreken. Gabriël werd begeleid door onze consulent grenswerk in Duinkerke. Hij volgde het coachingprogramma bij Maison de l'Europe. Onze consulenten gingen op bedrijfsbezoek bij Sitra in Ieper en leerden er over het bedrijf en de profielen die ze er zochten. De match tussen Gabriel en Sitra was gemaakt!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En Avant / Vooruit in 150 seconden

bottom of page